Естетична дентална медицина

Когато става въпрос за естетика, може да се каже, че в днешната дентална медицина тя е във всяка една част от лечението. Независимо от това дали говорим за обикновени възстановявания на зъбите с фотополимерен материал при лечение на кариес или значително по време отнемащи такива (коронки, мостове, фасети), естетиката и функцията трябва да бъдат на максимално високо ниво.

В днешно време, освен технологията, доста голямо разнообразие има и в материалите, които се използват в ежедневната практика на всеки един специалист. С напредването на тези два фактора е задължително, освен функцията на дадените дентални ресторации, те да бъдат изработени така, че пациентът и лекуващият лекар да бъдат доволни едновременно и да имат самочувствие от добре получения резултат.

В този материал ще разгледаме най-общо естетичните възстановявания, като предварително искам да уточня, че става въпрос не само за възстановявания във видимата част на усмивката, а за всички зъби, независимо дали са предни или странични.