Техника

ДЕНТАЛЕН РЕНТГЕН – SIRONA
ДИГИТАЛЕН СЕНЗОР ЗА РЕНТГЕНОГРАФИИ MY RAY , ITALY
AВТОКЛАВ КЛАС В ( MOCOM,ITALY )ЗА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА ИНСТРУМЕНТАРИУМА

Дентален микроскоп Carl Zeiss
Микроскопът има вградена камера и фотоапарат и е свързан с монитор, който показва лечението в реално време. Опитът в световната стоматология показва, че с помощта на микроскоп се постигат много по-добри резултати и дълготрайност както при лечение, така и при естетични възстановявания .Необходимостта от прецизиране на всеки детайл в работата , налага използването на микроскопско увеличение.

Дентален лазер - Er:YAG LiteTouch , Syneron
Лазерният накрайник изглежда като турбина или микромотор, но реже с лазерен лъч.  Увеличена е удовлетвореността на пациента – намалява се необходимоста от обезболяване при твърдите  зъбни тъкани, и белезите, подуването и следоперативната чувствителност при меките тъкани.
Апарат за машинно разширяване на кореновите канали -Morita , USA
Лампа за професинално избелване на зъбите /Beyond-USA/
Интраорална камера за визуализация на проблемните места в устата, за да може и пациентът да види това, което вижда стоматологът

Стерилизация
Хигиената в нашето студио е на първо място ! Денталните ни асистенти се грижат за подготвянето,опаковането и стерилизирането на инструментите.Дентално Студио Йорданови разполага с най-висок клас автоклав ,гарантиращ стерилност на всички инструменти и наконечници.Опаковани в специално стерилизационно фолио,инструментите се задържат стерилни до 6 месеца.